Wednesday, February 17, 2010


VÍNO-DŇA: Rulandské šedé, výber z hrozna 2008 / Karpatská perla

Túto rulandu sme vybrali ako VÍNO-DŇA z jednoduchého dôvodu. Totiž včera sme boli na návšteve v Šenkviciach v Karpatskej perle. Privítali nás milo, milé bolo celé stretnutie a vína, ktoré sme pili (ochutnávali :-)) boli vynikajúce. Nebolo nič, čo by sme im mohli vytknúť, dokonca aj mladé vínka, ktoré ešte nie sú nafľašované majú dobrý potenciál a je sa na čo tešiť. No keď nám pani Šebová naliala Rulandské šedé 2008, vedeli sme, že Vám ho musíme predstaviť, alebo pripomenúť.

Takže ten prvý a hlavný dôvod prečo sme si ho vybrali ako VÍNO-DŇA bol, že nám neskutočne chutilo! Jeho harmónia vône a chuti nás fakt dostala. Čerstvý chlebík s maslom, to vystihuje toto vínko. Trochu vanilky a pre mňa aj smotanového, až krémového nádychu (chvíľami som mala pocit, že mám v puse smotanový cukrík) a hmkali sme od úžasu všetci :-)

Druhý dôvod, ktorý nás presvedčil o tom, že i my máme dobre vycibrené chuťové poháriky, keď sme odhadli výnimočnosť tohto vínka je, že toto Rulandské šedé z Karpatskej perly bolo zvolené odbornou komisiou za najlepšie slovenské víno roku 2009!!! Super úspech a my k nemu samozrejme gratulujeme.

Teraz už len ochutnať a zásobiť sa týmto vynikajúcim mokom. Má výborný potenciál k zreniu vo fľaši a tak ho budeme môcť piť ešte veľmi dlho.
Na zdravie!

No comments:

Post a Comment