Friday, February 26, 2010

VÍNO-DŇA: Paves barrique 2006, červený / Pavelka


Toto cuvée sme si ako VÍNO-DŇA zvolili z viacerých dôvodov. Prvý, a v tomto prípade najdôležitejší je, že nám uzatvára „zoznamovací seriál“ kolekcie Zlatí medailisti 2009! Je teda šiestym zlatým medailistom v tomto výbere. V celkovom hodnotení získalo 91 bodov a tak si u odbornej komisie vyslúžilo zlatú medailu. Zaslúžene!

Druhým dôvodom, prečo sme ho dnes zvolili ako VÍNO-DŇA je, že je to skutočne vynikajúce cuvée (čo vlastne nadväzuje na ten prvý dôvod :-)).

Pán Pavelka začal toto cuvée vyrábať v roku 1999. Skladá sa z odrôd: Frankovka modrá, Cabernet Sauvignon a Neronet. V akom pomere nám samozrejme nechcel prezradiť a my to úplne chápeme. Aj keď zvedavosť nepustí... :-)

Paves červený je v skutku plné, lahodné a vyvážené vínko. Ako nám bolo vysvetlené, každá odroda tohto cuvéčka ležala niekoľko mesiacov osamote v sude, naberala svoju plnosť a krásu a až potom boli zmiešané v tom správnom pomere, aby vzniklo tak výnimočné cuvée. Cuvée, ktoré na Slovensku začalo novú éru značkových kupáží!

Ak ste ho ešte neochutnali, máte možnosť, u nás vo Víno-klube. Spolu s ďalšími vynikajúcimi zlatými medailistami ho nájdete v kolekcii Zlatí medailisti 2009.

No comments:

Post a Comment