Monday, August 30, 2010

VÍNO-DŇA: Rizling rýnsky 2009, polosuché / Masaryk

Aj dnes mám pre Vás vynikajúce víno! Polosuchý Rizling ze Skalice od pána Alojza Masaryka. Jeho vína majú telo aj dušu. A v každom z jeho vín, je jeho srdce, preto sú tak dobré a obľúbené.

Tento Rizling je svieži, s jemným lipovým buketom, plnou zamatovou chuťou, trošku pikantné a so značným obsahom kyselín. A navyše je dva krát zlatý!

Novinka, na ktorej realizácii sa podieľal aj pán Masaryk

Okrem tohto vína mám pre Vás ešte jednu novinku. Určite sledujete dianie vo svete a zaregistrovali ste, že náš slovenský hokejista získal so svojim mužstvom Stanlyho pohár, významné ocenenie! Nie však to Vám chcem podať ako novinku, aj keď je to úžasný úspech. Moja zvesť je predsa len z vinárskeho sveta, opäť :-)

Ten istý hokejista, ktorý získal cennú trofej, tiež získal aj svoju odrodu! Prvé fľaše z novovyšľachtenej odrody HOSSA hokejista dostal od riaditeľky J&T Banky pri oslavách v Trenčíne! Nápad vzkrsol v hlave hovorcu J&T Banky a to priamo počas degustácie u pána Masaryka. Ten pri realizácii tohto nevšedného nápadu samozrejme pomáhal.

Odroda, nová mladá odroda HOSSA je krížencom Iršaia Olivera a Sauvignonu Blanc a jej stvoriteľom je známy slovenský šľachtiteľ pán Korpás. Prvé fľaše sú na svete, asi 4 a získal ich sám Marián Hossa.
Teraz čaká mladú odrodu schválenie v Ústrednom kontrolnom a skúšobnom ústave poľnohospodárskom a o pár rokov si tak možno už aj my, spolu s Vami otvoríme prvé vínko tejto odrody :-)

No comments:

Post a Comment