Thursday, April 15, 2010

VÍNO-DŇA: Rulandské šedé, výber z hrozna 2008 / Karpatská perla


Určite si spomínate, toto vínko sme Vám ako VÍNO-DŇA predstavili už pred časom. Urobili sme tak z jednoduchého dôvodu, pretože poznáme kvality tohto Pinotu gris a chceli sme sa s Vami oň podeliť.

Dnes Vám ho znova pripomíname práve pre jeho nezameniteľnú kvalitu, chuť a vôňu. Okrem toho však máme k tomu aj iný dôvod. Práve v týchto dňoch zverejnil český denník Mladá Fronta Dnes výsledky hodnotenia vín z odrody Rulandské šedé z Moravy, Čiech, Alsaska, Talianska a v neposlednom rade zo Slovenska!

A práve toto je príležitosť pripomenúť Vám Rulandské šedé z Karpatskej perly, ktoré v tomto hodnotení získalo najvyššie ohodnotenie a stalo sa tak víťazom v tomto teste Rulandských šedých!!!

Veľmi sa z tohto úspechu tešíme nie len pre jeho už spomínanú chuť, ale aj preto, že toto víno úspešne reprezentovalo Slovensko, čo si veľmi vážime!

Vychutnajte a zamilujte si ho s nami!
Jeho harmónia vône a chuti nás fakt dostala. Čerstvý chlebík s maslom, to vystihuje toto vínko. Trochu vanilky s tónmi sušených kvetov a orientálneho korenia a hmkali sme od úžasu všetci :-)

Okrem toho toto víno bolo odbornou komisiou zvolené za najlepšie slovenské víno roka 2009. Ďalší dôkaz toho, že je čo na ňom obdivovať.
Užite si ho!

No comments:

Post a Comment